Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εμπλοκή με την πώληση του ΤΤ



Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή στην πώληση του ΤΤ, αφού η αλλαγή των όρων από την Τράπεζα της Ελλάδας (δια χειρός ΕΚΤ φυσικά) κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ανοίγει το δρόμο για προσφυγή στα δικαστήρια από τις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Το σκεπτικό της ΕΚΤ αναφέρει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα το ΤΤ να περάσει στα χέρια ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το οποίο έχει ανακεφαλαιοποιηθεί πρόσφατα με χρήματα του ΤΧΣ.
Πλέον, οι νέοι όροι αναφέρουν ότι το προσφερόμενο τίμημα θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό μετοχών με μετρητά ή μετρητά και ομολογίες. Μέσω αυτής της αλλαγής εκτιμάται ότι προκρίνεται η Eurobank για την απόκτηση του ΤΤ, κάτι το οποίο φημολογούνταν ότι επιθυμούσε η τρόικα.

Να θυμίσουμε ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το νέο ΤΤ. Οι προσφορές που κατατέθηκαν, θα εξετασθούν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ την ερχόμενη Παρασκευή. Χθες είχαν επιβεβαιώσει την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς η Alpha Bank και η Eurobank, ενώ σήμερα επιβεβαίωσαν η Εθνική, αλλά και η Πειραιώς μέσω της Γενικής Τράπεζας.

-Η προσφορά της Alpha Bank περιλαμβάνει μετρητά και ομόλογα του EFSF το ύψος των οποίων κυμαίνεται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

-Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε προσφορά σε μετοχές και σε μετρητά.

-Η Eurobank κατέθεσε προσφορά μόνο με μετοχές.

-Προσφορά σε μετρητά κατέθεσε η Γενική Τράπεζα εκ μέρους του ομίλου Πειραιώς.

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προσφέρει ασυλία για αστική και ποινική ευθύνη προς τα στελέχη του ΤΧΣ.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα είναι έντονη η φημολογία από χθες, ότι επίκειται παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ κας Σακελλαρίου, διορισμένη από τον Γ. Στουρνάρα με ετήσιες αποδοχές 215.000 ευρώ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF