Σελίδες

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτο τετ α τετ Σαμαρά - Ερντογάν στην Ντόχα



Έκτακτο ραντεβού στην Ντόχα του Κατάρ έκλεισαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει.
Ο κ. Ερντογάν, όπως και ο κ. Σαμαράς, βρίσκεται στην Ντόχα για προσέλκυση επενδύσεων. Κατά πληροφορίες διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε το θέμα του νόμου για τους ιμάμηδες, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή.
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hürriyet», την απόσυρσή του. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Άγκυρας να βρεθεί τρόπος ώστε να λειτουργήσει εκ νέου άμεσα η Σχολή της Χάλκης. Κατά τη «Hürriyet», το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Επίσης επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, διαβεβαίωσε πως η ανέγερση τεμένους στην Αθήνα έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον κ. Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς ανταποκρίθηκε θετικά στην παρέμβαση της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν υποχρεούται να κατασκευάσει το τέμενος, έργο το οποίο μπορεί να αναλάβει η Τουρκία, αρκεί κάθε Μουσουλμάνος που επισκέπτεται την Αθήνα να 'χει τόπο λατρείας για να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Δημοσίευμα της «Hürriyet» για την έκτακτη συνάντηση:

Ταξίδι με στόχο τις επενδύσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι (Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani), και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι (Tamim bin Hamad Al Thani), και στη συνέχεια με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι (Hamad bin Khalifa Al Thani). 

Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας- Κατάρ, την οποία έχει προετοιμάσει ο ΣΕΒ.

Ποιοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Άμυνας Πάνος
Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων είναι το ενεργειακό, η ελληνική δημόσια περιουσία και οι τουριστικές επενδύσεις. Ενδιαφέρον πάντως έχουν και οι συμφωνίες που θα κλείσουν ή έστω θα προετοιμάσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα Ντόχα και οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.


Επιχειρηματικό ρεσάλτο στο Κατάρ

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν περίπου 40 επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι Θανάσης Λαβίδας της LAVIPHARM και επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ, Δημήτρης Καλιτζάντζης (ACTOR S.A.), Γιώργος Περιστέρης (TERNA S.A.), Δημήτρης Κοπελούζος (KOPELOUZOS GROUP), Γεώργιος Στάσης (MAMIDAKIS GROUP), Νικόλαος Μάνεσης (HELLENIC HAL YVOURGIA, εκπρόσωπος της οικογένειας Κων/νου Αγγελόπουλου (HALYVOURGIKI INC), Ευκλείδης Ιωαννίδης (VIOHALCO S.A), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN CEMENT C.O.), Χριστόφορος Χατζηγεωργίου (ALUMIL S.A.), Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN AIRLINES), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (TEMES S.A), Νικόλαος Τσάκος (TSAKOS E.N. Ltd), Νίκος Ευθυμιάδης (REDESTOS S.A.), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (AGRITEX ENERGY S.A.), Γεώργιος Αποστολόπουλος (ATHENS MEDICAL CENTER), Σπύρος Δημοτσάντος (MEDICON HELLAS S.A.), Ευάγγελος Σπανός (BIOMEDICINE GROUP), Θεόδωρος Βάρδας (VARDAS S.A.), Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ).

Στην Ντόχα βρίσκονται και εκπρόσωποι των τεσσάρων τραπεζών, Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ο Κωνσταντίνος Πιλάλης (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) καθώς και ο Δημήτρης Παντερμαλής (Μουσείο Ακρόπολης).
http://www.zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF