Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Χάος από το κλείσιμο των εφοριών! Καταλήψεις για να μείνουν ανοιχτές οι εφορίες!


Σε καταλήψεις, για να μην κλείσουν οι ΔΟΥ των περιοχών τους, προχώρησαν κάτοικοι και φορείς στην περιφέρεια, αλλά και την Αττική.
Στο Αιγάλεω, ο δήμος έφερε απορριμματοφόρα για να μπλοκάρει το δρόμο, ώστε να μη γίνει η μετακόμιση στη ΔΟΥ Χαϊδαρίου. Εξαιτίας της εμπλοκής αυτής δεν λειτουργεί ούτε η ΔΟΥ Χαϊδαρίου.
Δυναμικότερη ήταν η κινητοποίηση στη Δεσκάτη Γρεβενών, όπου ...
οι τοπικοί παράγοντες αντιστάθηκαν στη μεταφορά των επίπλων και των υπολογιστών.


Οι αστυνομικοί που επέβλεπαν τη μεταφορά συνέλαβαν τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, το δήμαρχο Δεσκάτης, Νίκο Μίγκο, που οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου έδωσαν κατάθεση, ενώ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας της ΔΟΥ.


Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη, οι συγκεντρωμένοι πολίτες της Δεσκάτης, εδώ και μέρες δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους της εφορίας να εισέλθουν στο κτήριο για να μεταφέρουν έγγραφα και εξοπλισμό στην εφορία των Γρεβενών. Μετά από αίτημα του εισαγγελέα η αστυνομία παρενέβη και οι υπάλληλοι της εφορίας μπήκαν στο κτήριο.

«Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα παρέμβουμε και πάλι πολιτικά προς το αρμόδιο υπουργείο για να ζητήσουμε να παραμείνει τουλάχιστον ένα παράρτημα της εφορίας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω οδικού δικτύου και κακοκαιρίας τους χειμερινούς μήνες», δήλωσε ο κ. Δασταμάνης.

Στη Νάουσα

Σε εξέλιξη είναι επίσης η κατάληψη στη Νάουσα, όπου προχθές δημιουργήθηκαν επεισόδια που οδήγησαν στις συλλήψεις αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. 

Υπό κατάληψη παραμένουν οι ΔΟΥ Μοιρών και Τυμπακίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην Καλλονή Λέσβου, στην Αταλάντη Φθιώτιδας, στην Κυπαρισσία και την Πύλο Μεσσηνίας, στην Αταλάντη Φθιώτιδας, τους Μολάους Λακωνίας και την Κάρυστο Ευβοίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF