Σελίδες

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή για την κατάργηση των ΔΟΥ του Ν. Κυκλάδων


                         
                 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ
               
                                                                                                                                                                           ΑΘΗΝΑ 18/10/2012

     Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών μας, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών , και σχετικά με την απόφαση της επιτροπής για την κατάργηση 127 ΔΟΥ και την ταυτόχρονη δημιουργία 99 τοπικών κέντρων , σας καταθέτουμε δια μέσω αυτής της επιστολής την διαφωνία - διαμαρτυρία μας για τον τρόπο αντιμετώπισης των ΔΟΥ του νομού Κυκλάδων διότι:

α) Η ΔΟΥ που λειτουργεί σε ένα νησί και εξυπηρετεί τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες έχει ιδιαιτερότητες . Βασική ιδιαιτερότητα είναι ότι εάν η εξυπηρέτηση του πολίτη δεν γίνει στο νησί αυτός αναγκάζεται για την επίλυση του αιτήματός του να ταξιδέψει με πλοίο αντιμετωπίζοντας τα λιγοστά δρομολόγια ,ιδίως τους χειμερινούς μήνες, το υψηλό κόστος μετακίνησης σπαταλώντας πολλές ώρες ή και ημέρες από τον χρόνο του. Όταν την ίδια στιγμή ο νομοθέτης στο Σύνταγμα προστατεύει τον νησιώτη σύμφωνα με το άρθρο 101 περί νησιωτικότητας από τέτοιου είδους εμπόδια.

β) Ο συνάδελφος που υπηρετεί στην αντίστοιχη μονάδα και έχει προγραμματίσει την ζωή του θα αναγκαστεί να μετακομίσει σε νέα υπηρεσία , εκτός νησιού, διαταράσσοντας έτσι την οικογενειακή του ζωή με συνέπειες που ίσως και να καθιστούν αδύνατη αυτή την μετακίνηση του   


γ) Οι συγκρίσεις που γίνονται στο πόρισμα της επιτροπής για τον αριθμό των ΔΟΥ σε άλλες χώρες (π.χ. 60 ΔΟΥ στην Αυστραλία) δεν έχουν καμία σχέση με τον γεωγραφικό διαμελισμό της χώρας μας.

Έχοντας υπ΄οψιν όλα αυτά προτείνουμε :           

1. Οι ΔΟΥ που λειτουργούν ως ΔΟΥ Β΄Τάξης να εξακολουθούν να λειτουργούν, συνδεόμενες και με τη νέα μορφή μηχανογράφησης (νέο TAXIS) με εφοριακούς υπαλλήλους ασκώντας τα καθήκοντά τους με αυτή τους την ιδιότητα και όχι με αυτή του διεκπεραιωτή, που σημαίνει, ότι δεν θα παραλαμβάνουν το αίτημα και θα ολοκληρώνεται η διαδικασία από την ΔΟΥ που ανήκουν ελεγκτικά, αλλά άμεσα από τους ίδιους όπως σήμερα.

2. Σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς για την οικονομικότερη στέγασή τους σταδιακά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων νησιωτών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας, οι ήδη ελλειμματικές υπηρεσίες που λειτουργούν με λιγοστούς υπαλλήλους, να εξακολουθούν να λειτουργούν εκεί κατοχυρώνοντας έτσι τον σημερινό αριθμό οργανικών θέσεων για κάθε νησί για τώρα και το μέλλον.

    Στα δίκαια αυτά αιτηματά μας ζητούμε την στήριξη από όλους τους συναδέλφους, ειδικότερα αυτών που υπηρετούν στις ΔΟΥ του Νομού Κυκλάδων, και καλούμε την Πολιτική και Υπηρεσιακή ηγεσία για την σωστή αντιμετώπιση - επίλυση του προβλήματος. 
Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



Γιάννης Χαντζησαλάτας      Βασιλική Χριστακοπούλου                Μαρίνα Δρυμαλίτου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF